Επιφανείς Βρετανοί και ο βουλευτής Andew Love στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

KI E

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                                                                                                   Με τη συνεργασία και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

 Ελληνικό, 24/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο – το πρώτο κοινωνικό ιατρείο που λειτούργησε στην Αθήνα – ο Άγγλος βουλευτής Andrew Love, η Pilgrim Tucker εκπρόσωπος του πανίσχυρου Unite Union, που αντιπροσωπεύει τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, εκπρόσωποι μεγάλων συνδικάτων της Αγγλίας (των συγκοινωνιών, νοσοκόμων, πυροσβεστών κ.ά.), εκδότες και δημοσιογράφοι, όλοι μέλη της πρωτοβουλίας Greece Solidarity Campaign. Επικεφαλής της ομάδας αυτής ήταν ο Ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος στο Haringey Council του Λονδίνου, κ. Ισίδωρος Διακίδης.

Η επίσκεψη επικεντρώθηκε στην ενημέρωση για την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου, τον τρόπο αυτο-οργάνωσής του, τους τρόπους εξασφάλισης των αναγκαίων υλικών για τη λειτουργία τους, την δυνατότητα κάλυψης τυχόν δευτεροβάθμιας περίθαλψης στους ανασφάλιστους, άνεργους και άπορους ανθρώπους που το κοινωνικό ιατρείο περιθάλπτει. Τους εξέπληξε ειλικρινά η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους άνεργους και ανασφάλιστους, αφού στην Αγγλία καλύπτονται όλοι από το σύστημα υγείας, η ραγδαία αύξηση τους αριθμού των περιστατικών που αντιμετώπισε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο το τελευταίο τετράμηνο και η μη κάλυψη επειγόντων περιστατικών όπως τοκετών , εγχειρήσεων κλπ από τα δημόσια Νοσοκομεία .

Με χαρά μας ενημέρωσαν ότι η επίσκεψή τους στην Αθήνα σκοπό έχει να εντοπίσουν δια ζώσης τις αδυναμίες και τα κακώς κείμενα του Συστήματος Υγείας και φυσικά να συνδράμουν και αυτοί στις ανάγκες των κοινωνικών ιατρείων μέσω της καμπάνιας Medical Aid Greece που έχουν ξεκινήσει.

Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους, μα περισσότερο τους ευχαριστούμε για την πληροφόρηση που κάνουν στη χώρα τους σχετικά με την δυσμενή κατάσταση του συστήματος υγείας στη Ελλάδα.

Για τους εθελοντές του ΜΚΙΕ

Ομάδα Επικοινωνίας.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) ( ΔΕΥΤΕΡΑ 17.00-19.00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00)

(ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s