Δήθεν δωρεάν εξετάσεις.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης της Αθήνας διαπιστώνουμε πώς φορείς που ανακοινώνεται ότι προσφέρουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις ή εμβολιασμούς στην πραγματικότητα εξυπηρετούν επικοινωνιακές ή άλλες πελατειακές ανάγκες και όχι των ασθενών.
Έτσι, στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε ότι το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο προσφέρει δωρεάν μαγνητικές εξετάσεις και μαστογραφίες σε ανασφάλιστους, ωστόσο, δυο μέρες μετά στο τηλέφωνο του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, το οποίο είχε επίσης δημοσιοποιηθεί, είτε απαντούσαν ότι έλειπε η υπεύθυνη είτε ότι το πρόγραμμα έχει «κλείσει» και ήταν στα πλαίσια ημερίδας, άγνωστων λοιπών στοιχείων, που αφορούσε σε 300 ασθενείς. Παρασκευή 19 Απριλίου σε σχετικό τηλεφώνημα μας πληροφόρησαν ότι και τα 300 ραντεβού για εξετάσεις είχαν ήδη κλειστεί. Η όλη επικοινωνία γινόταν με τρόπο απαξιωτικό και επιθετικό εκ μέρους τους.
Να σημειώσω ότι συνήθως δεν προλαβαίναμε καν να δηλώσουμε ότι τηλεφωνούμε από Κοινωνικό Ιατρείο, έτσι είχαμε απλώς την αντιμετώπιση που έχει ο καθένας που επιχειρεί να κλείσει ραντεβού.
Ανάλογη συμπεριφορά και στοχεύσεις μας έχουν ενημερώσει ασθενείς μας ότι διαπιστώνουν στον Ερυθρό Σταυρό, στο τμήμα που επίσης έχει ανακοινωθεί και δημοσιοποιηθεί ευρύτατα ότι διενεργεί δωρεάν εμβολιασμό σε ανασφάλιστα παιδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εμβολιασμοί να μην επιτυγχάνονται, τουλάχιστον από δικούς μας ασθενείς.

Μαρία Σπηλιωτοπούλου
Εθελόντρια στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s