Νέα αρχή για το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας

Μια νέα σελίδα με ακόμη περισσότερη όρεξη και θέληση για προσφορά προς συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, άνοιξε το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας το οποίο εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί σε νέο χώρο στην οδό Θ. Πάρλα (1ος όροφος απέναντι από την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας).

Μπορεί η ανταπόκριση των τοπικών φορέων για την εύρεση νέου χώρου -που ήταν πάγιο αίτημα των ανθρώπων του κοινωνικού Ιατρείου- να μην ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο με τη βοήθεια και τη στήριξη πολλών ανθρώπων με διάφορους τρόπους, το Κοινωνικό Ιατρείο πλέον φιλοξενείται σε έναν νέο αξιοπρεπή χώρο, ο οποίος θα διευκολύνει κατά πολύ το έργο των μελών του.

IMG_7632

«Το ιατρείο περνά στη δεύτερη φάση του και πιο ουσιαστική γιατί αποκτά έναν αξιοπρεπή χώρο και μπορούμε πια με καλύτερες δυνατότητες να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον κόσμο. Είχαμε δυσκολίες στην αρχή, δεν είχαμε χώρο, δεν είχαμε προσωπικό, δεν ήμασταν γνωστοί. Σιγά σιγά γινόμαστε γνωστοί, ο κόσμος που έρχεται στο κοινωνικό ιατρείο πια δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί μετανάστες, αλλά σιγά σιγά έρχονται όλο και περισσότεροι ανασφάλιστοι Έλληνες. Αυτό βέβαια δεν μας χαροποιεί, ίσα ίσα, σκοπός του ιατρείου είναι να αυτοκαταργηθεί και να μην έχουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν την ανάγκη μας. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι το κοινωνικό ιατρείο πρέπει να υπάρχει για να μπορεί να βοηθάει τον κόσμο, αλλά να τον βοηθάει όχι με την έννοια της φιλανθρωπίας αλλά να μπορεί να δίνει ουσιαστική βοήθεια» τόνισε ο κ. Λιβιεράτος σημειώνοντας πως η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, ενώ η κα Μιχελάκου επισήμανε ότι το Κοινωνικό Ιατρείο έχει επεκτείνει τις δράσεις του και υπάρχει πλέον χώρος όπου εκτός από τη συγκέντρωση φαρμάκων, συγκεντρώνονται τρόφιμα, βρεφικά γάλατα, ρούχα αλλά και αίθουσα ψυχική υγείας.

«Δυστυχώς βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που μπορεί να έχουν ασφάλεια, όμως αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους γιατί έχουν πολύ χαμηλές συντάξεις και μισθούς. Επίσης ένα ακόμη σοβαρό θέμα είναι το θέμα των εμβολίων που παρόλο που υπάρχει εγκύκλιος από το Υπουργείο τον Νοέμβριο ότι καλύπτονται όλα τα παιδιά και τα ανασφάλιστα και των μεταναστών είτε έχουν είτε δεν έχουν χαρτιά, στην πράξη δεν υπάρχουν εμβόλια» τόνισε η κα Μιχελάκου ενώ ο κ. Καμπάνι από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Πρέβεζας να βοηθήσουν με ό,τι μπορούν το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και στους συναδέλφους ιατρούς της πόλης να συνδράμουν στο έργο του Ιατρείου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s