Παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύη

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Πρέβεζας

KOIN.: Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

 

Θέμα: Παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

           Κύριε Δήμαρχε

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε, σχετικά με την διάθεση χώρου για την μεταστέγαση του κοινωνικού ιατρείου, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή μας, καθώς οι συνθήκες λειτουργίας του, δεν μας επιτρέπουν την οποιαδήποτε ολιγωρία.

Όπως γνωρίζετε και ο ίδιος η ανθρωπιστική κρίση που σοβούσε πριν μερικούς μήνες έχει ξεσπάσει πια και αναμένεται να επιδεινωθεί με ραγδαίους ρυθμούς στους μήνες που ακολουθούν.

 Ο χώρος όπου μέχρι τώρα στεγάζεται το κοινωνικό ιατρείο, στο γραφείο της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος -Ζάλογγο», Οδ. Χρ. Κοντού 29, ενώ σε πρώτο στάδιο έπαιξε το ρόλο του, σήμερα με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για υπηρεσίες υγείας, την ανταπόκριση συμπολιτών μας στην έκκληση για  συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και την άμεση λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας, κρίνεται πλέον ακατάλληλος.

Γνωρίζετε, όπως κι εμείς επίσης κ. Δήμαρχε, ότι οφείλουμε σε τέτοιες περιόδους όπου υποτιμάται η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη και μετατρεπόμαστε όλοι μας σε αριθμητικά μεγέθη, να αναπτύξουμε όσο γίνεται τις δομές αλληλεγγύης, πολλώ δε μάλλον όταν μεταξύ των πληττομένων είναι μικρά παιδιά, τα οποία λόγω περικοπών στην υγεία και ανεργίας των γονέων τους εξαιρούνται από την παροχή εμβολίων και έγκυες γυναίκες, που  για τους ίδιους ακριβώς λόγους αποκλείονται από την λήψη αναγκαίων  ουσιών για να ανταπεξέλθουν στην φάση της εγκυμοσύνης. Επιπλέον δε, στερούνται και ιατρικής βοήθειας καθότι τυγχάνουν ανασφάλιστες.

Αν προσθέσουμε, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μετανάστες, με χρόνια ή σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν συστηματικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά αδυνατούν να την έχουν αντιλαμβανόμαστε ότι το μείγμα που δημιουργείται είναι εκρηκτικό. (Αυτά είναι όχι θεωρητικά ενδεχόμενα αλλά καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο Δήμο μας και επισκέπτονται το Ι.Κ.Α.Π.).

Κανένας και πολύ περισσότερο εσείς, ως τοπικός άρχων, φανταζόμαστε πως δεν θα ήθελε να βλέπει ανθρώπους να πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων, ούτε να εξαπλώνονται ασθένειες που από καιρό είχαμε ξεχάσει στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και είμαστε σίγουροι ότι τόσο ως εκ της θέσης σας, όσο και σε συνέχεια του πνεύματος της πρώτης μας συνάντησης, λόγω του επείγοντος του πράγματος, θα επιληφθείτε προσωπικά, προς άμεση λύση του προβλήματος μεταστέγασης του Κοινωνικού μας Ιατρείου.

 

 

                                                                        Πρέβεζα, 28 Αυγούστου 2012

          

                                                           Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

                                                                          

                                                                            

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s