ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκδηλώσεις για παιδιά στην Έκθεση Εικαστικών του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η ομάδα Εμψυχωτών Θεατρικής Αγωγής του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας, το Σάββατο 12 Δεκέμβρη 5.00 μμ, με χαρά περιμένουν τους μικρούς μας φίλους (από 5-10 ετών) στη «Γειτονιά της Τέχνης» σε ένα περιβάλλον ζεστό, γιορτινό όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν, να νιώσουν, να δημιουργήσουν μέσω του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Α. Μέρος.
Όλοι μαζί ζωγραφίζουμε ένα πίνακα.
Ζωγραφική στο πρόσωπο. (Μακιγιάζ).
Β. Μέρος.
Θεατρικό παιχνίδι.
«Παίζοντας με τα χρώματα ανακαλύπτω την τέχνη»
Γ. Μέρος.
Για όλα τα παιδιά από 3 – 103 ετών.
Θέατρο Σκιών « Από παιδιά για
Παιδιά».
Μαρκής Γεράσιμος, Κάρτσακλας Δημήτρης.

Παιδιάάά ελάτε σας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις!!!!!!!!!!
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας σας εύχεται
Καλές γιορτές και Καλή χρονιά

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα γίνουν στον χώρο της Έκθεσης Εικαστικών, Αίθουσα Μόραλη της Δημοτικής Πινακοθήκης(Οικία Αθανασιάδη)zografiki

ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Με επιτυχία και πολύ κόσμο έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του κοινωνικού ιατρείου της Πρεβεζας  στη πινακοθήκη Μόραλη, η οποία και συνεχίζεται.

Εικόνα

EKΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου Πρέβεζας

εικαστικο

ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΒ

Το κοινωνικό ιατρείο Πρεβεζας στο fbΙΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ

https://www.facebook.com/koinonikoiatreio/?fref=ts

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

WP_20151017_16_58_21_ProWP_20151017_16_28_09_Pro

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar και γιορτή για παιδιά Σάββατο 21/12 στη Λαική Αγορά


bazar xr1

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητες δημιουργίες και γιορτή για παιδιά με θεατρικό παιχνίδι και φαντασμαγορική ταχυδακτυλουργική παράσταση, το Σάββατο 21/12 στη Λαική Αγορά,από τις 10:πμ μέχρι τις 8:00μμ.
Η παιδική γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 5:00μμ,στον ίδιο χώρο.

Τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά παιδικών εμβολίων και βρεφικού γάλατος για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει το κοινωνικό ιατρείο.

Κανένας μόνος του στην κρίση,κανένα παιδί ανεμβολίαστο,κανένα παιδί χωρίς δικαίωμα στη ζωή.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Συμπολίτισσα και συμπολίτη
Ο αποκλεισμός από τα νοσοκομεία σκοτώνει
Σε καλούμε να συμμετέχεις στην πανελλαδική κινητοποίηση των Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε νοσοκομεία όλης της χώρας, στις17/10 στις 9:30,στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.ΔΡΑΣΗ ΚΙ2Σε πάνω από 3.000.000 καταγράφονται οι ανασφάλιστοι και άλλα 3.000.000 έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
Ανεμβολίαστα παιδιά, βρέφη που υποσιτίζονται, έγκυες γυναίκες χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική παρακολούθηση αλλά και χωρίς τη δυνατότητα τοκετού στα νοσοκομεία, αν δεν πληρώσουν.
Ασθενείς χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, με τις οφειλές τους προς τα νοσοκομεία, αν χρειαστούν νοσηλεία, να στέλνονται στην εφορία και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις τα σπίτια τους.
Ασθενείς με χρόνια νοσήματα που μειώνουν από μόνοι τους τη δόση των φαρμάκων ή διακόπτουν την αγωγή τους γιατί δεν μπορούν να την πληρώσουν, με αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.
Καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν έγκαιρα θεραπεία, να κάνουν εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη ζωή τους.
Αυτές είναι οι καθημερινές ιστορίες των ασθενών του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας και όλων των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και στηρίζουν ανασφάλιστους συνανθρώπους μας.
Τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την υγεία
Τα χρόνια των μνημονίων αυξήθηκε η νοσηρότητα για μια σειρά παθήσεις, με πρωταθλητές τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τις ψυχικές διαταραχές, γιατί η βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης που ασκούν οι πολιτικές των μνημονίων στις ζωές των ανθρώπων, αυξάνουν την αρρώστια.
Αυξήθηκε ταυτόχρονα και η ζήτηση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας οι οποίες όμως συρρικνώνονται με το κλείσιμο νοσοκομείων, με το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι το τέλος του χρόνου και την παραχώρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας.
Ακόμα λοιπόν και αυτοί που έχουν ασφάλεια θα χρειάζεται να βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, για τα εισιτήρια στα νοσοκομεία και την συμμετοχή τους στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις, αφού ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει ένα βασικό μόνο επίπεδο παροχών που θα αγοράζει από το ΕΣΥ και κυρίως από τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα στο χώρο της υγείας.
Για όλα αυτά, σε καλούμε να συμμετέχεις στην πανελλαδική κινητοποίηση των Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε νοσοκομεία όλης της χώρας, στις17/10 στις 9:30 π.μ., στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ
3.000.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                    Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00μ.μ.

ματς για το κοινωνικο ιατριο

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00μ.μ. Η Π.Ο.Π. « Η Αλληλεγγύη» και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Πρέβεζα, διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα, στον οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι, με σκοπό την ενίσχυση του θεσμού του Κοινωνικού Ιατρείου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00μ.μ.Η αναμέτρηση θα γίνει στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα».

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Πρέβεζας, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις (θα κοστίζουν 3 ευρώ), από τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου, αλλά και της «Αλληλεγγύης», όπως επίσης και στην είσοδο του γηπέδου την ημέρα του αγώνα.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ  Ι.Κ.Α.Π ΠΡΕΒΕΖΑΣ.   Απέναντι από την Αγροτική τράπεζα

η ομαδα αλληλεγγυη Η Π.Ο.Π   η ποδοσφαιρική οργάνωση η αλληλεγγυη προσφέρει γάλατα στο κοινωνικό ιατρείο Πρέβεζας

Θυμίζουμε το στίγμα της Π.Ο.Π. «Η Αλληλεγγύη»:«Η Κρίση έχει «χτυπήσει» για τα καλά ολόκληρη τη χώρα. Στην Πρέβεζα γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ιστοριών συμπολιτών μας που η ίδια η ζωή, τους έχει γυρίσει την πλάτη! Μια παρέα φίλων στην πόλη μας, ξεκίνησε μία ποδοσφαιρική συλλογικότητα που ονομάζεται Ποδοσφαιρική Οργάνωση Πρέβεζας «Η Αλληλεγγύη».

Η «Αλληλεγγύη» διοργανώνει αγώνες ποδοσφαίρου, με σκοπό να δώσει ένα χέρι βοηθείας σε πολίτες της Πρέβεζας, αλλά και σε συνανθρώπους μας που δε στάθηκαν τόσο τυχεροί στη ζωή τους. Οι «παίκτες» της θα δίνουν αγώνες για κοινωνικούς σκοπούς, στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει, το ποδόσφαιρο ενώνει, η μπάλα είναι ανθρωπιά.

Η κίνηση αυτή θα «ανοιχθεί» στην κοινωνία της Πρέβεζας για να μαζικοποιηθεί, καθώς η αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι και αγάπη για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η «Αλληλεγγύη» θα δίνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί…

Γιατί το ποδόσφαιρο είναι μια θρησκεία χωρίς απίστους…».

Χαριστικό παζάρι σχολικών ειδών από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

σχολικο παζαρι

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας, συνεχίζοντας τις δράσεις του για τη στήριξη των παιδιών, οργανώνει συγκέντρωση και χαριστικό παζάρι σχολικών ειδών.

Τα παιδιά, τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων, που βιώνουν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό από στοιχειώδη αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή, τώρα βιώνουν όλο και πιο έντονα τον αποκλεισμό από το συνταγματικό τους δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία για όλους.

Πεινασμένα να λιποθυμούν στα συγχωνευμένα σχολεία του μνημονίου ,με απολυμένους τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, χωρίς θέρμανση, σχολικά λεωφορεία ,στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβόλια και το κυριότερο χωρίς παιδεία, αν δεν έχουν λεφτά για φροντιστήρια. Σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο και ένα λύκειο εξεταστικό κέντρο, με 39 πανελλήνιες εξετάσεις, από την Α΄Λυκείου. Σχολείο που θα τους προετοιμάζει για φτηνά εργατικά χέρια ευνοώντας την εργασία των ανηλίκων μέσα από τον θεσμό της μαθητείας, χωρίς αμοιβή και εργασιακά δικαιώματα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να αντιδρούμε για αυτό το μέλλον που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας, από τα πιο απλά, στηρίζοντας όλα τα παιδιά της πόλης μας ,που δεν μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη για το σχολείο ,ώστε κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς τσάντα ,τετράδια και μολύβια .

Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη(τσάντες, τετράδια, μολύβια, σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων σε καλή κατάσταση ).

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πάροδος Θ.Πάρλα (απέναντι από την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας) από Δευτέρα έως Παρασκευή 10-12 πμ και 6-8 μμ, μέχρι την Παρασκευή 20/9.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2682089805 τις προαναφερόμενες ώρες.

Το χαριστικό παζάρι θα γίνει την Κυριακή 22/9 σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Νεαρή γυνάικα 34 ετών,με πνευμονική υπέρταση μητέρα δύο μικρών παιδιών, ανασφάλιστη, χρειάζεται επειγόντος το φάρμακο TRAHLEER, δραστική ουσία Bosentan, το οποίο είναι απαγορευτικά ακριβό και αφορά την επιβίωσή της. Παρακαλούμε να βοηθήσετε.

Η ανταπόκρισή σας στην έκκληση που κάναμε χθες βράδυ είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική. Παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 26820 89805 (κάθε μέρα 10-12 και 6-8) ή περάστε από το Κοινωνικό Ιατρείο τις ίδιες ώρες. Βρισκόμαστε απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα, στον 1ο όροφο. Να είστε καλά όλοι σας